kazik4x4, robota to głupota picie to jest życie
Pracownik nap... wódę.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sosna1Zamieszczone przez kazik4x4Wypierd........oliłem na pysk. Wyszło na dobre.
To można w zasadzie uznać za pomoc i szansę.
Jak koleś pokpi sprawę to może mieć jeszcze większy problem niż ma teraz ale nie będzie to już wtedy problem kazika .
Komentarz
-
-
Pracuje na kierowniczym stanowisku 14 lat. Przez moje ręce przewinęło się ponad 200 pracowników na różnych odcinkach produkcyjnych. Miałem do czynienia z niezłymi kozakami. Ale tego co się nauczyłem przez te lata w obcowaniu z ludźmi, to to, że każdy człowiek zasługuje na drugą szansę, czasami nawet na trzecią. Przez te wszystkie lata zwolniłem tylko jednego pracownika, właśnie za alkohol. Kilku wysłałem na odwyk. Kilku się udało i do dziś miło słyszeć, jak gdzieś tam się spotykamy "dziękuje, że dał mi Pan szansę, dziękuję za pomoc". Kilku, niestety odeszło do wieczności.
Temat jest diabelnie trudny i za każdym razem indywidualny. Nie mniej za każdym razem była rozmowa do której trzeba się dobrze przygotować. Szczera rozmowa. Jeżeli to nie pomogło, środek dyscyplinarny (np. zabrane dniówki), czasami nawet kontakt z rodziną. Ostateczny środek, zwolnienie dyscyplinarne.
Odpukać, od trzech lat spokój. Kozakom szabelki trochę się stępiły, wiedzą, że mają przyzwoitą pracę, którą obecnie łatwo stracić. [/b]2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
W Polsce alkoholizm jest uznawany za chorobę którą można,trzeba leczyć.Jeżeli pracownik naprawde jest wartościowym fachowcem warto dać drugą szansę pod warunkiem przestania picia lub leczenia.W życiu różne sytuację się zdarzają i nie wszystko o kimś wiemy.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Zamieszczone przez bws34kazik4x4, Ja bym z gościem porozmawiał bo może to że pije ma jakiś powód?
W weekend napije się piwo, może dwa lub trzy i jest OK. Nie daj Bóg wódki spróbować. Wódki nie potrafi odmówić, pije średnio 2-3 dni. A potem się żali, że ma w domu problemy. Tylko nie mówi, że to są problemy spowodowane tym, że nawalony wpakował całą tygodniówkę w maszynę.
To jest cały powód.
Tu wypadałoby "przytulić" faceta i pogadać od serca co się dzieje, ze nagle zaczął pić... Trzeba byc w tym momencie mentorem, a nie szefem. No, chyb aże jednak aż tak bardzo ci na nim ni ezalezy.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40
Nie wierzę, aby dobry pracownik tak nagle zaczął być nałogowcem. Musi mieć powód, ale to nie na rozmowę typu "albo przestaniesz, albo cię wyje... z roboty..."
Tu wypadałoby "przytulić" faceta i pogadać od serca co się dzieje, ze nagle zaczął pić... Trzeba byc w tym momencie mentorem, a nie szefem. No, chyb aże jednak aż tak bardzo ci na nim ni ezalezy.
Ale to było za kawalera. Jak się ochajtał, to w piątek nie pije bo do domu trzeba wrócić w całości, w sobotę po południu jak nie daj Boże wódy zassie np. u znajomych na imieninach, to potem leczy się w robocie w poniedziałek.
Ot, cały problem.
Komentarz
-
-
nie miał chłop problemu, to się głupi ożenił... już wiesz gdzie problem. jak nie kobita, to pewnie jej matka, albo /o zgrozo/ obie na raz mu dokopują. ja się nie dziwię, też bym pił na umór... ale charakter, zdrowie i "religia" mi zabrania... na szczęście już nie mam tego problemu co ten "biedak" :PBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065nie miał chłop problemu, to się głupi ożenił... już wiesz gdzie problem. jak nie kobita, to pewnie jej matka, albo /o zgrozo/ obie na raz mu dokopują. ja się nie dziwię, też bym pił na umór... ale charakter, zdrowie i "religia" mi zabrania... na szczęście już nie mam tego problemu co ten "biedak" :P
Mój kupel tak ma, w domu przejebane z babą to napierdala z robotą w dzień w dzień do 22-23 :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez avocadotaa to po co się żenią tępaki a potem żałuja hehe ... szkoda kasy na takie cyrki jak slub...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piramidajeden pieron czy masz ślub czy nie jak się z babą nie układasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Sie kolegom zebrało na wymianę doświadczeń z partnerami , ale musicie poszukać forum :hello
Zamieszczone przez kazik4x4...- poza tym, jak on przyjdzie na fleku, a ja przymknę na to oko to będzie to czynnik destabilizujący dyscyplinę...
Komentarz
-
-
Biszczu, musi jeszcze to zgłosić
sami poli przedmuchaja i sporządzą notatkę
właściciel musi jeszcze zrobic zgłoszenie na Policji a to juz inna para kaloszy :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ciężka sprawa,pracownik może dawać rade, ale jak jakiś wypadek w pracy to później pracodawce za d... ciagajaęcej z tego może byc problemów, uważam że dać człowiekowa szanse trzeba, czy wykorzysta czy nie jego sprawa, z wódą nie ma żartów, pije to pić będzie.
Zalezy jeszcze jaka branża bo np. budowlańcom to bez połówki robota nie idzie, nie obrażając chłopaków :lol:
Komentarz
-
-
Nie ma jednej dobrej odpowiedzi, z tego co piszesz to człowiek już jest poza granicą, nie wiem czy ma rodzinę, jaka jest jego pozycja w domu, jaka jest jego pozycja w pracy, jak wygląda stabilizacja jego sytuacji, w zależności od tego czy pije bo chce, czy pije bo musi, czy pije bo nie umie sobie z czymś poradzić dróg jest kilka ..... pamiętaj jednak o jednym, jeśli dojdzie do jakiejś kryzysowej sytuacji w pracy, (nie wiem jakie ma stanowisko) może się okazać, że konsekwencje spadną nie tylko na pracownika, ale także i na innych z nim współdziałających ludzi, pamiętaj także, że w takiej sytuacji, może mieć problem z dochodzeniem swoich praw taki pracownik, nie ukrywam, że sam pracodawca "przymykając oko" ryzykuje, pamiętaj, że masz innych pracowników których często życie, zdrowie zależy od tego z kim pracują. Stawiaj jasno sytuacje, jeśli to alkoholik i utwierdzisz go w przekonaniu, że może tak postępować współczuję Ci, jeśli jest cwany będzie grał na nosie niesamowicie, warto byłoby porozmawiać z żoną także jeśli chcesz mu pomagać, jednak pamiętaj alkoholik SAM musi chcieć pomocy, bo w przeciwnym razie korzystanie z pomocy będzie tylko fazą wyciszania otoczenia i dostosowywania się do zmieniającej się sytuacji.
Jeśli TY odpowiadasz za trzeźwość ludzi w pracy .... zacznij jej szukać, ciekawi mnie bowiem, jak zachowa się Twój pracodawca, gdy okaże się, że wykonujesz pracę niezgodnie z zakresem obowiązków.
Trzymam kciuki
Komentarz
-
Komentarz